Over
Verslag Roparun 2018
Verslag Roparun 2018
Vertrek met een bewolkte lucht maar de vooruitzichten zijn zonnig. Bij de achterblijvers zijn Krijn en Bart vaste krachten die hun sporen verdiend hebben voor het team. Van beide kanten wennen! Bijzondere gedachten voor Leny, Sjanie, Bram, An, Dave en anderen die behoren tot de doelgroep van de Roparun. Helaas zullen er nog vele Roparun nodig zijn! Zien op Rijnmond de verhuizing van patiënten en personeel van de Daniel D H naar Dijkzigt. Wel is er bij de oude DdH maandag een doorkomst voor de RPR georganiseerd Daarna een nieuwe aankomst op de Binnenrotte Met deze gedachten gaan we op weg maar zullen ook veel plezier beleven Een mooie route door Frankrijk om te lopen en steeds meer support langs de weg. Morgenavond om acht uur gaan we van start en zijn te volgen via RoparunLIVE.nl. Namens het hele team wensen we de achterblijvers een goed weekend en we beloven maandag gezond maar vies - na twee et malen wel in touw te zijn maar niet wassen- aan te komen Uiteraard nog wel ‘topfit’ en goed geluimd
Vrijdag 18 mei
Op een zonovergoten camping zijn we goed aangekomen. Hoewel dat onderweg even een vraagteken was. De buschauffeurs waren zo onhandig om zonder gordel te rijden en dat werd waargenomen door een motor gendarme op autoroute. Als dan de chauffeur iets te heftig daar tegenin gaat in goed Nederlands en twee woorden Engels dan wordt onze gendarme redelijk boos en geïrriteerd. Om te voorkomen dat dit escaleerde op een of ander politiebureau in Village Disparu moest in het Frans een charme offensief gestart worden. Het voorstel werd ter plaatse negentig euro ( tweemaal vijfenveertig) of adres en identiteit achterlaten. Dat laatste werd al sputterend door de chauffeurs gekozen en vervolgens ondertekenden ze een proces verbaal. Moest dit wel uitleggen dat ze dus ermee akkoord zijn, dat liep dus goed af. Op de camping zijn de gebruikelijke luidruchtige teamleden veraf geplaatst zodat de rest van hun rust kunnen genieten. De sfeer ok dit ook ter geruststelling van Bart die we aan de grens nog even gesproken hebben. Het is even onwennig om aan de nieuwe teamleiders te wennen maar tot heden geen klachten. Straks aan het eten en als team nog even bij elkaar. Morgen moet ieder zijn taak oppakken en richting Rotterdam gaan. Tot morgen weer!
Zaterdag 19 mei Zaterdagmorgen 19 mei 2018, in Engeland vieren ze feest, naar in Parijs feesten ze ook nog wat na. Het was weer een heel gezellige Hoeksche Runners waardige avond! Naar oud gebruik de bbq, hier en daar een blikje/glaasje drinken. Verhalen over eerdere edities van de geweldige happening, meer heb je niet nodig, jattognietan? Er wordt gewandeld, de fietsen worden geprepareerd, catering duo Fred en Lenie met hulp zijn bezig met het inrichten van ons mobiele appartement, zodat we prima gelaafd en gevoederd kunnen worden onderweg. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw , Roparun: ik houd van jou!
Na aankomst gisteravond is er uitgebreid gegeten en heel veel ‘ besproken’ ; over het niveau daarvan zwijgen we maar. De hoeveel zin was te verwaarlozen in vergelijking met de onzin. Het bevorderde wel de stemming die nog steeds opperbest is. Vanmorgen zijn de lopers op pad gegaan om de spieren wat soepel te maken en te genieten van de rust op het Franse platteland (tarwe en suikerbieten). Het weer is prima met een zonovergoten lucht waar wat hoge bewolking in zit, dus droog en een aangename temperatuur met een weinig wind. De spullen worden ingeladen en na de lunch gaan we rustig naar La Courneuve, het startterrein naast het militaire vliegveld Le Bourget. Onze start zal een paar minuten voor acht zijn en vanaf dat moment zijn we te volgen op roparunlive.nl. De nachten zullen nog wel koel zijn maar overdag zal het zweten worden. In ieder geval geen problemen tot op heden en relaxed op weg voor de volgende Roparun ; de 22ste voor ons team
De kop is er af! Na een lange dag van luiheid en voorbereiding zijn we even voor acht uur gestart. Samen met twee andere teams en een enthousiaste uitzwaai en aanmoedigingsteam zijn we met goed weer gestart. Bus 1 neemt dertig km voor zijn rekening waarna team 2 ook zo iets gaat lopen. Daarna zullen het stukken van circa 50km worden. Rustig , goed georganiseerd en met een opperbeste stemming zijn we onderweg. We hebben er zin !!
Zondag 20 mei De eerste nacht zit er op! Al sinds 5 uur is het licht, maar de zon schijnt pas echt sinds 8.30 uur. Vannacht was het koud, gelukkig zaten er wat klimmetjes in het parcours, zodat de fietsers een beetje op temperatuur bleven. We gaan nu ook steeds meer andere teams zien; we willen er best wel een paar inhalen. Een beetje spanning en competitie blijft leuk. Maar vooral het meedoen is al geweldig! Busje 2 is nu op het parcours, busje 1 is aan het verplaatsen, met als tussenstop steunpunt Sophia. Even een broodje worst halen!
We zijn na een heldere en frisse nacht de ochtend tegemoet gegaan. Deze was echt koud en nevelig met een aantrekkende wind tegen. Helaas enig oponthoud door niet functionerende route techniek, maar verder gingen we redelijk richting steunpunt Sophia waar we nu zijn. De aanwezigheid van HEMA in Frankrijk was hier duidelijk te bemerken. Inmiddels is de zon gaan schijnen en de temperatuur ook voor de fietsers aangenaam. Vanmiddag zal het voor de lopers juist wat te veel zijn en met heuvelwerk en eind tegen zal het een stevige inspanning worden. Desondanks hopen we tijd te winnen om met de verwachten festiviteiten toch volgens planning op de Binnenrotte aan te komen. Kortom in opperbeste stemming gaan we verder en zullen we eind van de middag België binnen rennen en dat betekent halverwege.
De middag was voor busje twee inderdaad pittig maar wisten toch het gemiddelde op te krikken. Met name de lopers zijn net sponsen; het water wordt er boven omgekieperd en komt er via allerlei wegen weer snel uit. Betekent veel drinkenen extra zout. Maar we hebben dit inmiddels goed doorstaan en wachten in Asse (Vlaanderen ) op busje een om vervolgens de tweede nacht in te gaan. Niet de warmte, maar het slaaptekort gecombineerd met vermoeidheid door inspanningen zal dan gaan toeslaan. Als we morgen echter goed door Antwerpen zijn dan ruiken we de stal en dat zal weer voldoende energie geven. Vreemde krachten in de sport die energie geven. Hadden Sparta en Dumoulin dat vandaag ook maar gehad. Op deze rustplaats is er de nodige verzorging zoals natuurlijk eten en drinken, maar ook massage voor de stevig belaste spieren. De tv verslaggevers van de Roparun ontdekten ook team1 voor een korte reportage. Inmiddels betrekt de lucht en zal een regen en/of onweersbui niet uitgesloten zijn
Steunpunt sophia Bertry. Ook dit jaar weer bezoek van de ouders van Aron. Na de Hema worst en soep  moeten we ons weer gaan voorbereiden voor de etappe naar de melkfabriek ergens in Belgie. Hier aangekomen was een van de werknemers niet zo vriendelijk tegen ons toen we naar de wc wilde gaan in de fabriek. (iets wat al jaren geen probleem was) Later op  de avond zonder problemen naar wc gegaan.
Via Numansdorp naar Oud Beijerland.
Via Heinenoord naar Rotterdam